İşte İbrahim Hacıosmanoğlu'nun projeleri
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, başkanlık adaylığı için projelerini açıkladı.

İşte İbrahim Hacıosmanoğlu'nun o projeleri;
1) İlk 6 ay içerisinde projesi tamamlanıp ruhsatı alınacak olan Kartal projesi 2016 yılsonuna kadar tamamlanacak ve yıllık 30 Milyon TL gelir sağlayacaktır.
2) Kartal projesine eş zamanlı olarak Akyazı projesi için gerekli izin tahsis, proje ve ruhsat işlemleri yürütülerek 2016 yılsonu itibariyle inşaatına başlanacaktır. 2017 yılsonu tamamlanması planlanan Akyazı projesi ile de yıllık yaklaşık 70 Milyon TL gelir elde edilecektir.
x. Bu iki proje ile 2017 yılsonu itibariyle Trabzonspor’umuzun geliri yıllık 100 Milyon TL arttırılmış olacaktır.
3) Yine İstanbul Kucaklaşma, Bütünleşme ve Yatırım Projesi’ne çalışılan master plan çerçevesinde proje ruhsat çalışmaları devam edecektir. Kartal ve Akyazı projelerinin kaynak destekleri ile birlikte 2018 yılsonu itibariyle tamamlanacaktır. Bu proje ile de yaklaşık 67 Milyon gelir sağlanacak ve 2018 yılsonu ile de proje gelirleri 167 Milyon seviyelerine çıkartılacaktır.
5) Trabzon Akyazı tesislerinde planan geliştirme projesi
Akyazı tesislerinde tahsis alınabilecek 100.000 m² alanın içerisinde geliştirilebilecek proje ile Trabzonspor’umuza, bölgemize ve civar coğrafyamızın Turizm potansiyeline ciddi katkı sağlayacak;
400 odalı Konaklama Tesisi,
15.000 m² Ticari Birimler, Sinema, Giyim ve Yemek Alanları,
Trabzonspor Koleji,
Trabzon Tarih ve Kültür Müzesi ile Konferans Alanları
Ülkemizdeveyurtdışındabirçokörnekleribulunan;
Ankara - Ankapark,
İstanbul - Vialand,
Abudhabi - Ferrari DünyasıkonseptlerigibiAkyazıSporKompleksinidünyayatanıtımınısağlayacak, tesisi 7/24 canlıtutacak,
Ayrıca Trabzonumuzun, (yaşlılarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın) ivedi ihtiyacı olan doğa ve deniz odaklı, günlük 5000 kişi kapasiteli her yaşa, her isteğe eğlence bölgeleri, aktivite ve dinlenme alanlarını içinde barındıran bütüncül bir proje geliştirilecek. Projenin toplam geliştirme maliyeti yaklaşık 250 milyon TL olup; finansmanı özel sektör ile birlikte geliştirilerek belirli bir süre işletme gelirinin paylaşılması yöntemi veya tesislerin faaliyete geçmesi ile başlayacak uzun vadeli geri ödemeli fonlar, krediler gibi dış kaynak kullanılabilir. Tamamlanan tesislerin faaliyete geçmesi ile konaklama tesisi, ticari birimler, eğlence ve dinlenme alanlarının kiralanması ile Yıllık yaklaşık 70 milyon TL (25 MİLYON DOLAR) yıllar bazında sürekli artan garanti gelir elde edilecektir.
Geliştirilen bu karma projenin yaklaşık 3.5 yıllık geliri ile finansmanı kapatılabileceği gibi Trabzonumuza yine yaklaşık 1000 kişilik istihdam sağlayacaktır.
2) İstanbul-Kartal'da 2 adet 15.854 M² gayrimenkullerin geliştirilmesi
İstanbul’da, Anadolu Yakasının Yeni Merkezi Kartal’da son iki yıl içerisinde imar planı için gerekli izinler ve onaylar alınmış, hukuki sorunları çözülmüş, parseller proje geliştirmeye müsait hale getirilmiştir. Bu alanda 2 yıl içerisinde geliştirilebilir projede;
Yaklaşık 12.000m² Ofis,
15.000 m² Ticari Birimler ve Akaryakıt İstasyonu ile toplam 549 milyon TL değerinde bir kompleks Trabzonspor’a kazandırılacaktır.
Söz konusu projenin tamamlanma maliyeti yaklaşık 75 milyon TL olup, yapım finansmanı ise projede üretilecek ofis alanlarının 7.000 m² si ile sağlanacak.
Projenin tamamlanması akabinde geriye kalan ofis ve ticari birimlerin kiralanması ile yıllık yaklaşık 30 milyon TL (11 milyon dolar) gelir sağlanacak.
2 yılda geliştirilecek bu proje ile kulübümüzün mevcut yayın, stat, forma satışı vb. gelirleri toplamı olan yaklaşık 80 milyon TL, yüzde 37.5 oranında arttırılabilir ki bu kazanç Trabzonspor'un yıllara göre artan bir geliri haline gelecek ve bu gelir yeni geliştirilecek projelere de finansman kaynağı oluşturacak.
3) İstanbul'da yaşayan Trabzonsporlu futbolseverler ve anadolu kulüpleri ile kucaklaşma ve bütünleşme projesi
İstanbul’un nüfus, finans, ekonomi, üretim ve gayrimenkul sektörü bakımından potansiyelini TRABZONSPORUMUZ olarak fırsata dönüştürmek için; Trabzonsporluları, Trabzonluları, Karadenizlileri, Anadolu kulüplerine gönül vermiş bütün Anadolulu futbolseverleri, İstanbul takımlarının Türkiye futbolundaki üç büyük hâkimiyetini kıran TRABZONSPORUMUZUN önderliğinde kucaklaşmasını, bütünleşmesini ve daha güçlü bir şekilde başarıya ulaşılabilmesi güvenini oluşturma gerekliliği İstanbul’da bir proje geliştirilmeyi vazgeçilmez kılmıştır.
İstanbul’un Anadolu yakasında ana ulaşım akslarına yakın, doğa ile bütünleşmiş, 3. Havalimanı, 3. Köprü, Sabiha Gökçen Havalimanı, E5 ve E6 yolları ile entegre edilmiş yaklaşık 100 dönüm bir alanda içerisinde;
Konaklama, takımların müsabakalar için gerekli olan antrenman ve çalışmalarını yapacakları açık ve kapalı spor tesisleri, her bölgeye hitap edecek yöresel yemek ve satış alanları,
Trabzonspor akademisi ve Koleji, Sağlık Üniteleri vb. gibi Ticari Üniteler yer alacaktır.
Bu proje, İstanbul’a deplasmana gelen her Anadolu veya diğer kulüplerin,
havaalanından karşılanmasından başlayarak tekrardan uğurlanmasına kadar gerekli tüm ihtiyaçların bir arada karşılanabileceği bir dayanışma, bütünleşme ve kalkınma projesi olacaktır.
Buradaki ana amaç bir araya gelemeyen, bütün Trabzonlu ve Trabzonsporlu futbolseverleri başarı odaklı birleştirmek, bütünleştirmek ve kulübe sürekli bir gelir kaynağı oluşturmaktır ki yıllardır gereksiz yere gündem oluşturan kulübü İstanbul’a taşımak düşüncesi asla değildir aksine İstanbul’daki taraftarları sportif ve ekonomik anlamda takıma kazandırmaktır.
Geliştirilecek bu proje ile de kulübümüze yıllık yaklaşık 67 milyon(23 milyon dolar) gelir sağlanacak.