Türkiye konuştu
İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü ile yaptığımız röportaj, Türkiye'nin gündemine oturdu. Sorun belli, çözümü basit aslında.. Ve şimdi icraat zamanı... İlgililerden ilgi görme zamanı. Fanatik takipte, sporun hizmetinde...

FANATİK yazdı, yıllardır süregelen hazin öykü, Türkiye’nin gündemine oturdu... Konuğumuz, 2006 yılından bu yana havuzları olmayan fakat su topunda şampiyonluklar kovalayan, Türkiye tarihinin en güzide kulüplerinden İstanbul Yüzme İhtisas’ın Başkanı Caner Aksüt ile İYİK’in çok değerli sporcularıydı. 7 yıldır göçebe hayatı yaşıyorlardı, çünkü tesisleri alınmış, yerine bir arazi gösterilmemişti. Su sporu yapıyorlardı, ama kendilerine ait içi su dolu bir havuzları yoktu. Neresinden baksanız, büyük bir dramdı.
Biz haberimizi yayınladık, beklenen geri dönüşler gelmeye başladı. Bir kez daha görüştüğümüz İYİK Başkanı Caner Aksüt, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Bizim kulübümüzle ilgili bu yayın, çok büyük bir çevrede olumlu karşılandı. Gelen destek telefonlarının sayısını bilemiyorum. TSYD Başkanı Naci Arkan bir kez daha bizi duygulandırdı, aradı ve desteklerinin süreceği açıkladı. Sağolsun. Belediye başkan aday adaylarının da konuyla yakından ilgilendiğini duyduk. Büyük ihtimalle bugünden itibaren kendileriyle görüşmeler yapacağız. Biz yanlış anlaşılmak istemiyoruz, sadece yaşadığımız durumun ne kadar büyük bir dram olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Hedefi sadece spor yapmak olan bu kulübe destek verilmesini arzu ediyoruz.”
Aksüt’ün düşünceleri böyle... Bu süreçte İYİK’e destek veren iki kurum ve o kurumların başındaki kişileri de aradık. Söz onlarda...
Kapımız her zaman açık
“Tarihi şampiyonlukla dolu bu kulübün içinde bulunduğu durum bizi gerçekten çok üzmüştü. Kucak açtık. Fakat bu sporun belli kriterleri vardı ve tesislerimiz bu kriterlere yüzde 100 uymuyordu. Gereken desteği verdik, fakat faydalanma konusunda bazı aksilikler yaşandı. Bunun için bir kez daha üzüldük. Böyle kulüpler, halkın kulüpleri... Herkes sahip çıkmalı, herkes kucaklamalı. Türkiye’de yüzmede, su topunda şampiyonluklar sanki önemsenmiyor gibi. Fakat böyle olmamalı. İnanın bana, biz kendimizi onların yerine koyduk ve bu nedenle çok üzüldük. Umarım yetkililer devreye girer ve İYİK’in sporcuları sıcak yuvalarına bir an önce kavuşur. Ülkemiz, sizin yayınınızla bu gerçeği gördü. Bu andan sonra sayısız teklif alacaklarını düşünüyorum. Sıcak yuvalarına taşınana kadar da söz veriyorum: Bizim kapımız, her zaman sonuna kadar açık. Onların şampiyonluklarını ayakta alkışlamak için bekliyoruz.”
Naci Arkan (TSYD Başkanı)
Bir Galatasaray geleneği
“Yardımlaşma, Galatasaray’ın geleneğinde var. Galatasaray Kulübü olarak da sporda yardımlaşmaya her zaman açığız. Sadece Galatasaray’ın değil, Türk Sutopu’nun ilerlemesi için her türlü yardıma varız. Galatasaray’ın sahip olduğu spor terbiyesi gereği diğer kulüpler sahada ebedi ve ezeli rakip. ama sosyal anlamda da ebedi dostuz. Sutopu sporu maalesef Türkiye’de hak ettiği yeri bulamamıştır. Az sayıda katılımı olan bir ligi vardır. Halbuki sadece Türkiye’de değil Dünya’nın birçok yerindeki üniversitelerde de sutopu bursuyla okumak mümkündür. Bu da gençlerimizin spor vasıtasıyla eğitim hayatlarının önünü açmaktadır. Ayrıca sutopu Dünya’nın ikinci en zor sporudur. Kulüp ismine hiç bakmaksızın her rakibimize gerektiği durumda her türlü yardım elini uzatmak Galatasaray öğretisi içindedir.”
Emre Danişmend (Galatasaray)